Ambasadorul Greciei in vizita de ramas bun la Patriarhia Romana

Ambasadorul Greciei in vizita de ramas bun la Patriarhia Romana

 

In ziua de 22 ianuarie 2013, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in vizita de ramas bun pe Excelenta sa Domnul Georgios Poukamissas, Ambasadorul Greciei in Romania, la incheierea misiunii sale diplomatice la Bucuresti.
 
Excelenta sa a transmis un mesaj de pretuire Patriarhului Romaniei si a evidentiat relatiile traditionale foarte bune dintre cele doua popoare si tari ortodoxe, membre ale Uniunii Europene.
 
Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a felicitat pe Domnul Ambasador Georgios Poukamissaspentru contributia adusa in timpul misiunii sale diplomatice in Romania la o mai buna cunoastere reciproca intre cele doua popoare ortodoxe si a urat succes in noua responsabilitate care urmeaza sa-i fie incredintata de catre autoritatile statului grec.
 
Patriarhul Romaniei a apreciat legaturile de fratietate si cooperarea dintre Patriarhia Romana si Biserica Ortodoxa a Greciei care s-au dezvoltat foarte mult in ultimele doua decenii. In acest sens,Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mentionat ca a devenit deja o traditie ca o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Greciei sa participe la sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, si sa aduca spre inchinare sfinte moaste din Grecia, fapt care sporeste intensitatea duhovniceasca a pelerinajului organizat in fiecare toamna pe Dealul Patriarhiei.
 
Domnul Ambasador a subliniat ca in timpul misiunii diplomatice in Romania a fost impresionat de credinta poporului roman si de activitatea pastoral-misionara si social-educationala a Bisericii Ortodoxe Romane in societatea romaneasca. In acest context, Excelenta sa a mentionat ca a devenit un ascultator fidel al postului de radio TRINITAS al Patriarhiei Romane datorita   programelor religioase care aduc pace sufleteasca si a urat succes Patriarhului Romaniei in lucrarea de construire a Catedralei Mantuirii Neamului.
 
Sursa: basilica.ro